כתבה: פאני חיון מחנכת ח’4-עמ”ט, מורה למדעים
תלמידי כיתה ח’4-עמ”ט למדו לאורך כל השנה חקר בתחום המדעים. ההתנסות המעמיקה הייתה במסגרת פרויקט iSTEAM, כאשר תלמידים בחרו בעיות שמעניינות אותם בתחום האקולוגיה הקרובה לסביבתם. התלמידים עבדו בקבוצות, למדו על הנושא, חקרו והציעו פתרונות מתאימים ולבסוף בנו תוצר מוחשי עם ראייה לעתיד. נושא היזמות העסקית הודגש והתלמידים התנסו בתהליך המלווה את פיתוח המוצר הסופי.
בכיתה ח4-עמ”ט היו שש קבוצות עבודה בנושאים שונים:
– כיצד נפטרים מנמלים בבית?
– איך מונעים הצפות ברחוב?
– כיצד מרחיקים את חזירי הבר מהשכונות?
– כיצד למנוע זיהום סביבתי ע”י מסכות קורונה?
– איך למנוע זיהום חופי ים?
– כיצד נפטרים מג’וקים בבית?
כל קבוצה עברה תהליך, שכלל פעילויות גיבוש, הקנייה של הנושא הנרחב, יצירתיות והרצאות יזמות ומנהיגות עד לבניית תוצר סופי. המפגשים עם יזמים חיצוניים קידמו מאוד (האקתון) ועזרתו של המח”צ מעיין תרמה למפגשים. לחצי הגמר עלו כל 6 הקבוצות וזכו לשבחים מהשופטים. לבסוף נבחרו שני פרויקטים לייצג אותנו: תיק-תיקן (כיצד נפטרים מג’וקים בבית?) וכן “מסיכות או לא להיות!”- שעיקרו איסוף מסכות קורונה למניעת זיהום סביבתי ושילובן בתוך קירות גבס ליצירת חומר מרוכב חזק יותר. רעיון זה נחקר מדעית ע”י ניסויים במעבדה.
ביום שלישי 31.5.2022 נסעה קבוצת המסכות לביאנלה לחינוך, שהתקיים בבנייני האומה בירושלים, לייצג את רשת אורט בתחום החינוך. הרעיון החדשני מצא חן בעיני אנשי החינוך והתלמידים הסבירו בהרחבה על הרעיון, על הניסוי שערכו ועל הפוטנציאל השיווקי של לתעשייה. יום מיוחד שבו הציגו את עבודתם בפני אנשי חינוך מהארץ ומחו”ל.
ביום רביעי 1.6.2022 נסעו שתי הקבוצות (מסכות או לא להיות, תיק תיקן) לקיסריה והשתתפו בגמר אייסטים. יום מרתק ומפגש מלמד מעשיר ומהנה.
תלמידי הכיתה למדו מיומנויות רבות במסגרת התהליך, כגון: עבודת צוות ועמידה בפני קהל. התלמידים המשיכו לשאול שאלות והיו שגילו רצון להמשיך ולפתח את היוזמה שלהם גם לאחר התחרות.
התלמידים ייצגו את בית הספר בכבוד רב בכל האירועים.