כתבה: אורלי זלצמן – רכזת אזרחות
במסגרת לימודי האזרחות אנו משתדלים להנגיש את המציאות הפוליטית והחברתית ולקשר ביניהן ובין עולם הידע. לקראת הבחירות לכנסת השתתפו תלמידי שכבת י”ב בפאנל בחירות במטרה להתוודע לדעות הפוליטיות השונות ולקבל תשובות לשאלות בסוגיות מרכזיות. המשתתפים בפאנל הציגו את עצמם ואת הסיעות אותן הם מייצגים ולאחר מכן ענו על שאלות זהות בנושאים כמו: יוקר המחיה, הזהות היהודית של המדינה, ביחס לבעיה הפלסטינית ואפשרות לפתרונה ועל מעמדה של הרשות השופטת.
בסוף הפאנל תלמידים רבים ביקשו לשאול שאלות נוספות ודרשו תשובות ענייניות, לאחר ששבעו מסיסמאות וממסרים כתובים. השאלות היו קשות ונוקבות והתלמידים הקשיבו קשב רב והתעניינו. בסוף הפאנל התקיימו בחירות מקוונות והתלמידים נתבקשו לשתף בכתב את החוויה שלהם מהפאנל.
נרשמה ביקורת קשה מצד התלמידים על כך שנציגי הסיעות התחמקו מהתמודדות עם שאלות מורכבות ולא באמת נתנו להן מענה.
אין ספק שתרגול חשיבה ביקורתית נרשם בהצלחה.
תלמידים משתפים:
עידו, תלמיד י”ב3
הפאנל בחירות שהיה, היה מעניין , זה היה קצת באלגן לדעתי, היה הרבה הסתייגויות מהדברים, החברי כנסת/חברים במפלגה הרבה פעמים משכו את השאלות למקומות לא קשורים, הם כן ענו על השאלה בסופו של דבר, אבל עד שהגיעו לשם סיפרו סיפורים…
זיו, תלמיד י”ב5
השאלות היו במקום, היה גם קצת אקשן שזה טוב, בין המפלגות אבל בסופו של דבר הם לא התדרדרו יותר מידי, השאלות של התלמידים היו נהדרות,אלה שאלות שצריכות להיות עיסוק מרכזי מאוד למפלגות.
בסך הכל אני אהבתי, זה יכול להיות מאוד מגניב , היה יותר טוב אם היו יותר חברי מפלגות שם, מה שהיה נותן יותר רעיונות לנו, הנוער שיצביע בקרוב:)
