תחרות פרס המים

בפרויקט שלנו אנו מתמקדים בנטרול מיידי של הגשם עוד לפני שהוא ירד על הקרקע בצורת משקעים. למעשה, אנו מנטרלים את העננים שרמת החומציות שלהם גבוהה מן הרצוי. ביצענו מחקר רחב במגוון תחומים כגון כימיה ופיזיקה, על מנת להבין את התהליכים המתרחשים בטבע ולתאם את הפעילות שלנו בבניית המערכת. למשל, למדנו על תהליך היווצרות העננים, בנינו גרפים שבאמצעותם ניתן היה לבחור באפשרות האופטימלית. והכי חשוב- למדנו לעבוד כצוות.

אחת התחרויות המרתקות שהשתתפו בה היא תחרות המים שנערכת באוניברסיטת תל אביב מדי שנה. תהליך השיפוט הוא פשוט: יש להגיש את חוברת הפרויקט לשופטים הרבה לפני התחרות עצמה, והמטרה היא לסווג פרויקטים ברמות שונות ותחומי ידע שונים, כך השיפוט בפועל, באוניברסיטת תל אביב, יהיה כמה שיותר הוגן ואובייקטיבית.
אני חושב שלתחרות זו קיים ערך רב כי “ללא מים- אין חיים” והמתחרים הצעירים באים להציג את הבעיה ואת הפיתרון לבעיה זו במסגרת התחרות, דבר שתורם להתפתחות הקשר שלנו למים ברמה העולמית. על כן מגיע שגריר שוודיה כל שנה כדי להתבונן בכל הפרויקטים שעלו לגמר ולהכריז על הזוכה שיציג את מדינת ישראל בשטוקהולם.

ייחודו של הפרויקט שלנו בא לידי ביטוי בכך שבתחילתו הצבנו מטרה שתהליך נטרול העננים יתבצע ללא שימוש בחשמל ולא יזהם בעצמו את הסביבה. בנוסף, הפיתרון שהתקבל הוא זול ועונה על הצורך, מה עוד שלא קיים שום מוצר שמטרתו לנטרל גשם חומצי בצורה בלתי אמצעית.

סיכום: אנו ממשיכים לפתח את המוצר הסופי ונעזרים במכללה האקדמית אורט בראודה שבכרמיאל, על כן רוצים להעניק תודה רבה. בנוסף, תודה למנחה במגמה שלנו, ראובן דינוביץ’, על ההתמדה, העזרה והדאגה שקיבלנו ממנו לאורך הדרך.

 

כתב: דניאל דוברין – תלמיד כיתה י”ב2