אתגרי המזון והתזונה

כתבו: מאיה ברזין ואיילה לייזרוביץ, תלמידות ז׳4

קוראים יקרים,

ברצוננו לשתף אתכם בחוויות המיוחדות שעברנו ביום השיא בבינתחומי – יום מלא למידה, התנסות, הפתעה והנאה.

היום התחיל בשעה 8:30 בבוקר, כאשר התכנסנו בבית הספר ונסענו לחווה החקלאית. שם קיבלו את פנינו טלי ואלין – המדריכות הנהדרות שליוו אותנו לאורך כל היום.

הפעילות הראשונה הייתה חידון מרתק ומפתיע. התבקשנו לנחש ממה עשוי כל מאכל שהראו לנו. בהתחלה, ניחשנו מרכיבים פשוטים כמו ירקות או תבלינים – אך הפתעה גדולה חיכתה לנו: הסתבר שההמבורגר שראינו היה עשוי… מחגבים! זה עורר אצלנו סקרנות ועניין, והוביל לשיחה מעשירה על תחום הפודטק – טכנולוגיות מזון חדשות ומתקדמות, ועל שימוש בחרקים כחלבון חלופי.

לאחר מכן, עברנו לפעילות מעשית. הכנו פנקייקים – שהכנו בעצמנו ממרכיבים מהצומח. בהמשך יצאנו לקטוף תותי עץ טעימים, נהנינו מהם ישר מהעץ, והתחברנו קצת לטבע סביבנו.

אחת הפעילויות האהובות אלינו הייתה האכלת בעלי חיים בפינת החי. ראינו מקרוב את שגרת חייהם.

לסיום, קטפנו נענע ריחנית שאותה לקחנו איתנו הביתה.

עם חזרתנו לבית הספר, המשכנו לעבוד על עבודות החקר שהתחלנו עוד קודם. חלק מהתלמידים אף סיימו את עבודתם, ואחרים התקדמו בה בצורה משמעותית.

בסיום היום, חזרנו הביתה מלאים חוויות, ידע חדש, והרבה השראה.

זה היה יום שיא מיוחד במינו – שילוב של טבע, מדע, טכנולוגיה והתנסות חווייתית אמיתית.