כתבה: יעל מיקל – מנהלת חטיבת הביניים
ביום שלישי האחרון יצאו כל תלמידי שכבה ז’ לסיורים במסגרת הלמידה הבינתחומית. לכל קורס תוכנן סיור המותאם לנושא הלימוד בו.
בקורס אתגרי המזון והתזונה ביקרנו במרכז אראל מרגלית לפודטק ולחדשנות שבקריית שמונה. התחלנו את הביקור בסיור במקום, שמענו את סיפורו של אראל מרגלית והחזון שלו לפיתוח הפריפריה הישראלית, כמי שגדל בשנות נעוריו בעיר כרמיאל.
פגשנו יזמים בראשית דרכם וביניהם גם סטודנטים, ושמענו על פיתוחים טכנולוגיים חדשניים אשר מייעלים את עבודת החקלאות ואת המעקב אחר הגידולים.
למדנו על תחליפי מזון ובמיוחד כאלה העשירים בחלבון. אכלנו סוכריות שעשויות מחלבון חגבים, פיתוח של חברת “חרגול- פודטק” (כן…כן…היה טעים!). לאחר הסיור שמענו הרצאה על עולם הפודטק וההתפתחות הצפויות בו.
מעבר ללמידה על פודטק, הביקור במקום היווה חשיפה לעולם היזמות ולאפשרויות התעסוקה העתידיות.
מקריית שמונה נסענו לעמק החולה, לראות מקרוב שדות שבהם חקלאות אינטנסיבית כגון תירס וחיטה. ביקרנו באגמון החולה ולמדנו על שימור הטבע וחשיבותו של המקום לנדידת העופות.
היה זה סיור מגוון ומעשיר!