סופשבוע מס' 10 כ"ג בחשון תש"ף, 21 בנובמבר 2019
כמעט שבת שלום לכולם,
בשבוע הבא תתקיים וועידת האקלים הישראלית. הוועידה מתכנסת זו השנה הרביעית ברצף. ישראל חתומה על הסכם פריז לאקלים משנת 2015. התפיסה היא כי ישנו חלון הזדמנויות של פחות מעשור כדי להימנע משואה אקלימית ועל כך חתומה מדינת ישראל: לנקוט צעדים למניעת שואה אקלימית. הוועידה היא הזדמנות לעורר את תודעת הציבור לאתגרים הרבים המציב בפנינו משבר האקלים העולמי (לקוח מתוך אתר הוועידה).
ברוח זו נשמע ברדיו לאורך כל השבוע קמפיין הקורא לכל הנהגים בישראל במרכז הארץ ובפריפריה לנקוט צעד אחד קטן ביום א' 24.11.19: על מנת לצמצם את זיהום האוויר ואת הפקקים ואפילו למשך יום אחד בלבד– לנסוע בחברותא, בקארפול, לא לנסוע "בודד" ברכב או לנסוע בתחבורה ציבורית. מצאתי את עצמי מקשיבה לקמפיין ומהרהרת האם אצליח גם אני לקחת חלק ביום זה. מדובר בצעד קטן שיכול להוביל לשינוי משמעותי. כל שנדרש ממני זה לצאת מאזור הנוחות (להגיע לרכב ולנסוע ישירות לביה"ס) לחפש שותפים לנסיעה ו... זהו, סה"כ. לא יותר מידי.
לעתים קרובות אנו מבינים כי אנו נדרשים לשינוי. למרות זאת, אנו נמנעים מעשייה כי מתעוררת בנו התנגדות, תחושה של איום על הסדר הקיים וחששות בנוגע ליציאה מאזור הנוחות. העולם בו אנו חיים משתנה כל העת. אנו נדרשים להשתנות בהתאם. גם בביה"ס. ישנם אנשים המסתגלים ביתר קלות לשינויים, מחבקים אותם באהבה ומתמסרים לחידוש, לצמיחה. ישנם כאלו שפחות. נראה כי כושר ההשתנות וההסתגלות של ארגונים למציאות המשתנה היא תנאי סף להצלחה במאה ה-21. כיום כבר לא מדובר בשאלה האם נדרש שינוי, אלא מהו השינוי הראשוני הנדרש ומה נדרש מאתנו (כארגון) על מנת שנצליח לבצע אותו יחד?
מערכת החינוך בישראל מורגלת לשינויים הנדרשים ממנה כל העת, אך השנה בשונה מן העבר השינוי נוכח יותר. רפורמת החינוך המיוחד והכנסת תכניות ההכלה והשתלבות אל תוך שגרת היום של ביה"ס יוצרות שינוי הדורש מאתנו חשיבה מתמדת בכל הנוגע להערכה, למידה והוראה. זהו שינוי מבורך, גם אם לא פשוט כלל וכלל.
שלכם תמיד,
שרה עובד
שיעורים פרטיים ברשת - חינם לתלמידי ז'-"יב
ברכות ליום ההולדת של...
24.11 – פבל מרגולין
27.11 – רותי פרג'י
מה היה לנו השבוע?

פאנל פעילים חברתיים
השבוע התקיים פאנל פעילים חברתיים לתלמידי שכבות י’ ו- י”ב. התלמידים נפגשו עם שלושה אנשים מעניינים שייצגו את המקום שממנו הגיעו: ישראל – שהקים ארגון העוסק בחיבור בין קבוצות שונות בחברה הישראלית. פלג – נציג הקהילה הלהט”בית, שאירגן את אירוע הגאווה הראשון בטבריה. יונאסו – ייצגה את הקהילה האתיופית ואת המחאה שהתקיימה בקיץ האחרון. הפאנל

למי יש חמצן? כיתה ח9 משחקת יסודות כימיים
למדנו בשיעורי מדעים בכיתה ח’9, כי יסודות מכונים כך, כיוון שהם אבני הבניין הבסיסיות של כל החומרים הידועים לנו. כ- 118 יסודות ניצפו ונחקרו. על חלקם שוחחנו בכיתה: מימן והליום, היסודות הנפוצים ביותר ביקום חנקן וחמצן – הנפוצים על פני כדור הארץ, כסף וכספית – שניהם מתכות במצבי צבירה שונים. השבוע, כדי לתרגל ולהרחיב את ידיעותינו בנושא, שיחקנו רביעיות יסודות. 20

חברה משותפת ברשת- יוצאים לדרך
השבוע תלמידי כיתה י’1 יצאו לדרך עם תכנית “חברה משותפת ברשת”. במסגרת התכנית נפגשים תלמידי הכיתה עם תלמידים מבית הספר “אורט סלאמה” ללימוד משותף. התכנית כוללת מפגשים רב-תרבותיים בין בני נוער יהודים וערבים, כאשר המטרה היא יצירת שיתופי פעולה באמצעות למידה והפקת מיזמים משותפים למען הקהילה והסביבה בה אנו חיים. התלמידים,

הקיץ שלי
תלמידי שכבות י”א ן-י”ב צפו השבוע בהצגה “הקיץ שלי” של התאטרון הארצי. הצגה המשלבת אמירה חברתית של סובלנות לשונה ולאחר ומנגד – שירות משמעותי, כל אחד על פי יכולתו. ההצגה הביאה עימה את החששות ואת ההתלבטויות, שעולות בתהליך לקראת השירות הצבאי ושילבה הומור ורגש עוצמתי יחדיו. ההצגה הינה חלק מההכנה, שמקבלים התלמידים לקראת
פעילויות מתוכננות לשבוע הקרוב
24.11.19 – 29.11.19
יום ראשון 24.11.19
שיעור 3 – שכבה יא' חשיפה לשנת שירות ומכינות קדם צבאיות באמפי י'
שיעור 4 – שכבה יב' חשיפה לשנת שירות ומכינות קדם צבאיות באמפי י'
שיעור 5 – תלמידי ט' טקס כל הכבוד בחדר ט-1
שיעור 5 – שכבה יב' יריד באולם אלון
יום שני 25.11.19
כיתה ט-5 יום שדה
שיעור 2 – כיתה יב-4 צילומים במקלט תקשורת
שיעור 2-3 כיתה ז-8 סדנא אלעמי
שיעור 3 – כיתה יב-3,5,8 צילומים במקלט תקשורת
שיעור 4 – כיתה יב-1 וחלק מכיתה יב-7 צילומים במקלט תקשורת
שיעור 4-5 כיתה ז-9 סדנא אלעמי
שיעור 5 – כיתה יב-2 וחלק מכיתה יב-7 צילומים במקלט תקשורת
שיעור 6 – כיתה ז-7 סדנא אלעמי
שיעור 6 – כיתה יב-6 צילומים במקלט תקשורת
שעה 13:15 – ועדת פרס החינוך בחדר פל"א
יום הורים
יום שלישי 26.11.19
כיתות ח' 6,8 סיור isteam ביקנעם
תחרות מרוצי שדה כיתות ז' – ט' בבית שאן
יום רביעי 27.11.19
כיתה ט-7 יום שדה
שיעור 2 – תלמידי ח' טקס כל הכבוד חדר הקבצה1
חג הסיגד
יום חמישי 28.11.19
כיתה ט-4 יום שדה
סיור תל' י' – יב'' מדעי החברה לחוות סוסים באחיהוד
סיור תל' י' אלקטרוניקה למח' חבלה במרכז חוף הכרמל
שיעור 5 – תל' ז' טקס כל הכבוד
שעה 14:15-16:45 – השתלמות isteam
ולסיום:
ג'ידו קרישנמורטי מסביר כיצד להעלים את הצער מחיינו (מתוך אתר מהות החיים)
נסו לחשוב על הפעם האחרונה שמישהו העליב אתכם, מה הייתה התגובה שלכם? אם קשה לכם לשחזר בדיוק את הרגע ואת התחושה, זה כיוון שהמוח שלכם עבד על 'אוטומט', כך מסביר אחד המורים הרוחניים הגדולים של המאה ה-20, ג'ידו קרישנמורטי.
בשנת 1980 נשאל קרישנמורטי בשיחה עם תלמידים בברוקווד פארק, אנגליה: "האם סבל הוא הכרחי על מנת לעבור שינוי?" תשובתו המוחלטת היא לא, והוא מסביר:
במהלך החיים אנו נפגעים ובונים סביבנו חומות. זה נובע מאופן פעולת המוח שלנו, או כפי שהוא מגדיר – "המוח הוא מכונת רישום". הוא ממשיך ושואל האם אפשרי להביא את המוח לכדי מצב בו הוא לא רושם, לא מתעד עלבונות וצער? כדי לענות על כך הוא מסביר כי הישות שנפגעת, היא לא בהכרח משהו קונקרטי, אלא משהו שיצרנו ויצרו עבורנו עם השנים - והוא הדימוי העצמי שלנו. אז אם נבין מה המנגנון שיוצר את הדימוי העצמי, נוכל להבין גם האם ניתן לעצור אותו ובכך להפסיק את הסבל.
הדימוי, כך מסביר קרישנמורטי, נוצר כדי להגן על האדם, הוא נותן לו ביטחון. אנשים מזהים את עצמם עם דימוי שמספק להם את תחושת הביטחון. תהליך יצירת הדימוי מתרחש בזמן שהמוח רושם, זמן בו אנו לא מודעים והמילים שמופנות כלפינו חודרות אל התודעה ונצרבות בה. הפיתרון לכך על פי קרישנמורטי, הוא לעצור את העבודה על אוטומט, על ידי מודעות לרגע. אם ניתן לספוג מילת עלבון ולהיות מודע אליה באופן מוחלט, המוח לא ירשום אותה ולא יהיה תהליך של קבלה. מדוע? כיוון שהמוח כל כך חי, אקטיבי ועסוק ברגע, שלא יהיה לו זמן לרשום. היעילות של השיטה הזו יכולה להיות מאוד משמעותית אם מאמצים אותה, עד כדי שקרישנמורטי אומר כי ניתן לא רק לעצור את הסבל הנוכחי והעתידי, אלא אף לרפא בעזרתה את פצעי העבר.
שבת שלום ומבורך!