סופשבוע מס' 16 ד' בשבט תשפ"ב, 6 בינואר 2022
כמעט שבת שלום לכולם,
מי זוכר בכלל שרק בשבוע שעבר הסתיימה לה שנת 2021 והחלה שנת 2022? נראה כאילו חלפו מספר שבועות מאז...
השבוע הנוכחי נצבע כולו בהתפרצות הקורונה ובמעקב של כל חברי ההנהלה, רכזי השכבות, ומחנכים אחר נתוני התחלואה בביה"ס.
כולנו טובים בייעוץ. יודעים לומר מה ראש הממשלה היה צריך לעשות ומה "באמת" נכון לעשות תוך כדי שאנו יושבים על הכורסה בסלון. אנו יושבים ואומרים בקול רם (או במקרים רבים כותבים ברשתות החברתיות) מה היה צריך לעשות, כאשר למעשה אנו מדבררים את משאלות לבנו על בסיס העמדות האישיות שלנו.
המציאות "קצת" אחרת. כאשר מדובר בקבלת החלטות מכריעות המשפיעות על מדינה, עיר, או אפילו ביה"ס אין שחור ולבן! לכל החלטה שמתקבלת יש משמעויות שנכונות/מתאימות לחלק מהאוכלוסיה ואינן נכונות/מתאימות לחלק אחר באוכלוסיה.
כך גם אצלנו.
את השבוע התחלנו עם 6 מאומתים. על פי מתווה הפעולה המנחה שהיה נכון עד היום, כל אדם מחוסן או לא נדרש לבדיקת קורונה אנטיגן מוסדית או PCR (עד שהתרגלנו לאנטיגן המוסדי אנו נפרדים ממנו, תוך פחות משבוע...). הנתונים לימדו אותנו שכל תלמיד מאומת "שלח" בממוצע 80 תלמידים לבדיקת אנטיגן שתקפה ל24 שעות בלבד. כך יצא שאם תלמיד נחשף לא פעם אחת למאומת, ייתכן ונשלח כל יום או יומיים לבדיקה נוספת. לא פשוט!
מובן שדרישתנו זו זכתה לקיתונות של כעס מצד הורים, תלמידים וגם מורים. גם מורים נדרשו לבדיקות יומיות של אנטיגן בשל חשיפה לתלמידים מאומתים. בדיקות שמשמעותן המתנה ארוכה לבדיקה, כל יום או יומיים.
כאן המקום להזכיר, כי אנו לא קובעים את מדיניות משרד הבריאות או משרד החינוך אלא מחויבים לבצע אותה ולכן למרות הכעס וההבנה, המשכנו ליידע את כל מי שנחשף למאומת.ת שעליו להיבדק.
אחריות משותפת זה מה שנדרש, על מנת לנהל את ההתפרצות הזו בצורה טובה. מזה שבוע הנהלת ביה"ס מתפקדת כמרכז חקירות אפידמיולוגיות מבוקר ועד חצות. אך כל העבודה הקשה הזו לא תישא תוצאות ללא אחריות משותפת לייצוב המשבר מצד המורים, התלמידים וההורים. כלומר, כאשר אנו שולחים תלמיד.ה לבדיקה אנו מצפים כי התלמיד ומשפחתו יגלו אחריות, יבצעו את הבדיקה כמה שיותר מהר, ישהו בבידוד עד קבלת התוצאה ויעבירו תוצאה למחנכ.ת הכיתה על מנת שנוכל להגן על תלמידי ביה"ס והצוות ולהמשיך לפתוח את ביה"ס.
עם סיומו של שבוע זה, אנו יכולים לומר כי בבדיקות שנעשו התגלו עוד תלמידים מאומתים. יחד עם זאת, העובדה שבביה"ס 75% מהתלמידים מחוסנים ו"ירוקים" כפי הנראה סייעה, כי בעקבות הבדיקות לא ראינו התפרצות בלתי נשלטת של קורונה בביה"ס. נכון לכתיבת שורות אלו יש לנו 40 תלמידים מאומתים בביה"ס, רובם זוהו כמאומתים בזכות העובדה שנשלחו לבדיקת האנטיגן המוסדית.
אחרי יומיים בהם בדקנו את הנתונים (ימים שלישי ורביעי) והעברנו לזום מספר מכיתות ביה"ס בעוד יתר הכיתות הגיעו לביה"ס חזרנו ללמידה מלאה בביה"ס (יום חמישי), כל כיתות ביה"ס, כאשר מאומתים ותלמידים לא מחוסנים שנחשפו למאומתים ישהו בבידוד על פי ההנחיות ויחזרו לביה"ס מיד בתום הבידוד.
זו ההחלטה הנכונה להיום כאשר המתווה החדש כבר כאן, אוטוטו. רק ממתינים לנוהל משרד החינוך המחייב. מה יקרה מחר? לכו תדעו...
אם יש משהו שהקורונה לימדה אותנו, זה שכל מה שנדמה לנו שאנו מכירים ויודעים יכול להשתנות ברגע ללא הודעה מוקדמת. אנו כמובן מסוגלים להתאים את עצמנו לכל שינוי.
לסיום, אבקש להודות מקרב לב להנהלת ביה"ס: יעל מיקל, שי בן שטרית, אורלי עסיס, נורית ברנע, ענבר אבידור, יפעת קבסה, אורנה חייט, עופר סלע ולרכזי השכבות המסורים: סער גריידי, שולה רוזן, רבקה לזרוביץ, מרינה אסולין, עדי אלון וחן ברק וכמובן לכל מחנכי הכיתות שעובדים השבוע מבוקר ועד לילה על מנת לשמור על בריאות התלמידים תוך כדי עבודה מלאה בכיתות והכנת תעודות סיום המחצית.
תודה מיוחדת לנחמה קנר וליעל קיטרון היושבות על הטלפון ומדווחות את הנתונים במשך שעות על גבי שעות כל יום (לא פחות מזה!) למשל"ט קורונה. רק יחד נוכל להתגבר על המגיפה.
מפנה אתכם לקטע הסיום אותו כתבה תלמידת ביה"ס, נויה דישון, תלמידה הלומדת בנוסף ללימודיה בביה"ס בתכנית "אקדמיה בתיכון". בשבוע שעבר נערכה חשיפה לתכנית לתלמידי ט' ו-י'. השנה יש לנו בביה"ס שמונה תלמידים המשתתפים בתכנית. שווה לקרוא! יש לנו במה להתגאות!
שלכם תמיד,
שרה עובד
מזל טוב לילידי השבוע
8.1 - אתי בן חמו
11.1 - מרינה אסולין
שכבה ז'
מאיה ד.
רחלי פ.
טוהר ש.
שכבה ח'
שירה ב.
שון ר.
יהל ב.
ירין ק.
ליאן א.
קסניה פ.
שירה ב.
שכבה ט'
עלי צ.
יהלי מ.
טימור ב.
יעל ש.
עמית ע.
שילי ה.
ליאור ז.
שכבה י'
ארטיום ז.
איזבלה ב.
י"ג - מכללה
אמיר ד.
שכבה י"א
ליאור א.
שוהם ל.
יערה ב.
שכבה י"ב
ירין נ.
רינת ח.
איילה א.
אופק נ.
ניקול ז.
מה היה לנו השבוע?

מאכלי עדות בט’4
כתב: משה שנהר – רכז של”ח וידיעת הארץ במסגרת סדנת מפגש תרבויות, אותה אנו מלמדים בתקופה זו בשכבה ט’, ערכנו ארוחת מאכלי עדות בכיתה ט 4.
פעילויות מתוכננות לשבוע הקרוב
14.1.2022 – 9.1.2022
יום ראשון 9.1.2022
יום שני 10.1.2022
שיעור 2-3 כיתות ז'1 סדנא חינוך מיני מגדרי
שיעור 5 כיתה ט'4 - הרצאה
בגרות באנגלית
שעה 20:00 הנהגת מורים
יום שלישי 11.1.2002
כיתות ט' 4 יום שדה
יום פל"א
תחרות כדורסל תל' ט' בכפר בלום
יום רביעי 12.1.2022
כיתה ט-1 יום שדה
שעות 10:00-15:00 תחרות כדור רשת תל' י' – יב'
יום חמישי 13.1.2022
כיתה ט-3 יום שדה
שעות 8:00-15:00 תחרות טניס שולחן בכדורי תל' ז', ח'
בגרות בלשון
ולסיום:
פרויקט אקדמיה בתיכון יוצא למחזור הרשמה חדש
בשבוע שעבר נחשפו תלמידים מצטיינים משכבות ט' ו י' לפרויקט "אקדמיה בתיכון" ולתכניותיו הענפות והמגוונות. במהלך החשיפה נפגשו עם תלמידים הלומדים בפרויקט ועם בוגרים שסיפרו על הסיבות להשתתפותם, מה הערך המוסף שהם מקבלים ועל האפשרויות הנפתחות עבורם בעקבות ההשתתפות בפרויקט.
להלן דבריה של נויה דישון:
שמי נויה דישון, תלמידת י"ב 3 באורט פסגות, משתתפת בפרויקט "אקדמיה בתיכון" מאז כיתה ט'. במסגרת הפרויקט אני לומדת בתוכנית "ארכימדס" בטכניון העוסקת בלימודי הכימיה. הגעתי לפרויקט דרך מיכאל קויפמן רכז כימיה בביה"ס ועל כך תודתי לו.
במסגרת "ארכימדס" נחשפתי ללמידת ענפיה השונים של הכימיה, תוך צבירת נקודות זכות לתואר ראשון והמרת הציונים בקורסים לבגרות בכימיה.
בכיתה ט' התחלתי לימודיי בפרויקט ובסיום השנה זכיתי לסיים את לימודי ההגברה בכימיה בהיקף 5 יח"ל לבגרות ואף לזכות בבונוס של 20%. בהמשך בחרתי גם להמשיך ללמוד בשנה ב' של פרויקט "ארכימדס" בטכניון.
הלמידה בפרויקט הקנתה לי מיומנויות למידה גבוהות שעוזרות לי הן בבית הספר והן בלימודיי באקדמיה, יכולות התמודדות עם אתגרים באופן עצמאי. למדתי לנהל את הזמן שלי ולתמרן בין הלימודים בבית הספר לבין הלימודים באקדמיה, למדתי איך ללמוד לבד, איך להתמודד עם לחץ ולעבוד איתו ובעזרתו (גם של עומס עבודות/שיעורי בית וכו', וגם לחץ במבחנים) ואיך לשלב בין לימודים אינטנסיביים לבין חיי חברה, החשובים לא פחות.
מעבר כך ישנו הערך החברתי. נחשפתי לתלמידים עם תחומי עניין משותפים, הכרתי שם אנשים מדהימים שאני בקשר עם הרבה מהם עד היום (אחרי 3 שנים)!
זכיתי להיחשף לעולם האקדמיה בגיל צעיר, ללמוד נושא שבאמת מעניין אותי מטובי המרצים, להתמודד עם אתגר מעניין מעבר ללימודים בבית הספר, ולגלות שאני ממש אוהבת את עולם האקדמיה בכלל והכימיה בפרט ואני מרגישה מאוד שייכת אליו.
לאחר סיום הפרויקט, הגעתי לאולימפיאדה הארצית בכימיה ("כימיאדה") ,עברתי את כל שלביה ואני משתתפת בנבחרת ישראל בכימיה עם המאמנים הטובים ביותר.
כחלק מהשתתפותי בנבחרת, ייצגתי את ישראל באולימפיאדה הבינלאומית בכימיה ע"ש מנדלייב בשנה שעברה.
בזכות פרויקט "ארכימדס" מצאתי את מקומי בעולם, התמודדתי עם אתגרים מעניינים ומעשירים, הבנתי שכימיה זה משהו שאני רוצה לעסוק בו כל החיים וקיבלתי הזנק משמעותי לחיי.
מעונינים לשמוע פרטים נוספים על התוכנית והאפשרויות השונות, מוזמנים לפנות לפאני אלקובי רכזת הפרויקט: fannie@psagot.ort.org.il