סופשבוע מס' 5   י"ז בכסלו תשפ"א,   3 בדצמבר 2020

כמעט שבת שלום לכולם,

השבוע כולו עומד בסימן חזרת התלמידים לביה"ס והשמחה רבה! והנה בסיומו של השבוע, יש לנו עוד סיבה למסיבה; גם תלמידי חטה"ב עוברים ללמידה משולבת (פיזית בביה"ס ומרחוק) החל מיום ראשון הקרוב. אנו נמצאים שבוע לפני חג החנוכה, חג האורים, והאור בקצה המנהרה נראה כבר כעת.

עם חזרת תלמידי חטה"ב ללמידה משולבת, ביה"ס חוזר לפעול על בסיס יומיומי וכעת לפנינו שתי משימות מרכזיות: לקלוט את התלמידים ששהו בבית חודשים רבים, להתבונן בהם, לזהות קשיים מיוחדים ולהקפיד הקפדה יתרה על כללי הריחוק החברתי: מסיכה, מרחק, היגיינה. עלינו לעשות הכל על מנת שנצליח למנוע הידבקויות מיותרות שניתן למנוע על ידי הקפדה על הכללים.

המתווה לחזרת התלמידים לביה"ס מהווה תקופת ביניים טרם נחזור לעבודה מלאה בביה"ס (לאחר החיסון והקורונה ו... ו... ו..). זוהי הזדמנות עבורנו לעשות צעד נוסף קדימה בפדגוגיה הבית ספרית ולהכניס אל ביה"ס מתודולוגיות חדשניות בהן אנו משתמשים לרוב בלמידה מרחוק בלבד להצעדת ביה"ס קדימה. אנו חייבים את זה לעצמנו ולתלמידינו.

בהזדמנות זו ברצוני לברך את אורלי עסיס, רכזת התקשוב שלנו עם כניסתה לתפקיד רכזת פדגוגית בחטה"ב. נאחל לאורלי הצלחה רבה. בימים אלו בהם הטכנו-פדגוגיה עומדת בליבת העשייה החינוכית, אורלי היא האדם הנכון לתפקיד זה. תודה לאורלי שהסכימה לקחת על עצמה את התפקיד בנוסף לתפקידה כרכזת התקשוב, עם מינויה של יעל מיקל למנהלת ממונה בחטה"ב. בהצלחה רבה.

                                                                             שלכם תמיד,

                                                                                      שרה עובד


מזל טוב לילידי השבוע

04.12 - אלדר גלאור

04.12 - סימה גרינברג

04.12 - ויקי ישראל

05.12 - שירן בר אור חכם

06.12 - סער גריידי

07.12 - נחמה שפיטלר

08.12 - אתי בן חמו

09.12 - אלי בן דוד


מה היה לנו השבוע?

חזרת תלמידי החט”ע לבית הספר

כתבה: ענבר אבידור – רכזת חינוך חברתי חט”ע והכנה לצה”ל השבוע חזרו תלמידי החטיבה העליונה ללמוד בבית הספר. התלמידים וחלק מהמורים, אשר לא היו בבית

חצי גמר Space-Lab

כתבה: ליאורה יורמן רכזת עתודה מדעית טכנולוגית, רכזת Space Lab, מחנכת ט’4 כיתת ממ”מ,  משתתפת בפרוייקט  Space-Lab של קרן רמון. במסגרת הפרויקט, הנמשך על פני שנתיים, התחרו

הרצאה להורי שכבה י”ב במסגרת ההכנה לצה”ל

כתבה: ענבר אבידור – רכזת חינוך חברתי חט”ע והכנה לצה”ל השבוע שמעו הורי שכבה י”ב הרצאה בנושא הגיוס לצה”ל, מפי שירן שלם, אשר מעביר לאורך


פעילויות מתוכננות לשבוע הקרוב
6.12.2020 - 11.12.2020

יום ראשון 6.12.20

8:30-13:00 תל' ט' השלמת חיסונים

שיעור 3 – כיתות ז' 1,2,6, ט-2 סדנא פסיפס

שיעור 3 – כיתה ט-4 שיחה בזום עם פצוע צה"ל

שיעור 4 – כיתה ט-4 שיחה בזום עם פצוע צה"ל

שיעור 4 – כיתות ז-3, ט' 1,3,6 סדנא פסיפס

שיעור 5 – כיתות ז-4 ט' 4,5,7 סדנא פסיפס

שיעור 6-8 כיתה י-4 יום גיבוש בפארק

יום שני 7.12.20

כיתה ט-3 יום שדה / גיבוש

שיעור 2 תל' כיתות ז' 1-3 אנגלית מתקדמים פעילות lets talk

שיעור 3 תל' כיתות ז' 4-6 אנגלית א1 פעילות lets talk

שיעור 6-8 כיתה ט-4 חדר בריחה וירטואלי

שיעור 6-8 כיתות י' 1,4 יום גיבוש בפארק אופירה

יום שלישי  8.12.20

9:30- -כיתות יב' הגברת מכטרוניקה, יב-7 חשיפה בזום

שיעור 4 – מופע חנוכה בזום לחט"ב

שיעור 6-8 כיתה יב-4 יום גיבוש בפארק

יום רביעי  9.12.20 

כיתה ח-5 יום שדה / גיבוש 

שיעור 3 – כיתות ח' 3,6,8 סדנא פסיפס

שיעור 4 – כיתות ח' 1,2,7 סדנא פסיפס

שיעור 5 – כיתות ז-5, ח' 4,5 סדנא פסיפס

יום חמישי 10.12.20

כיתה ח-6 יום שדה / גיבוש

 

ולסיום:

אור בקצה המנהרה – יש לנו את זה!

פסיכולוגים וחוקרי קוגניציה ממליצים לנו איך לנהל את הדאגות ואת תחושת אי הודאות המאפיינת את התקופה הנוכחית. הנה כמה מהתובנות שלהם על ניהול מיטבי שכזה:

לא לנסות לשלוט בזה: לדאוג בימים שכאלו זו התנהגות נומרלית. ניסיון להפחית את חומרת התחושות שלך עלול דוקא לשתק אותך עוד יותר. התעלמות מהדאגה לא תהפוך אותך לגיבור על. דאגה מתונה היא בריאה והיא גם זו שתניע אותך לקבל את ההחלטות הנכונות לך.

לא לשפוט את עצמך: לא כדאי להתייסר או לשפוט את עצמך על תחושות של דאגה. טעות גדולה במיוחד היא לחשוב שכולם מסביב נראים כאילו הם מסתדרים מצויין עם המצב ורק אצלך משהו לא בסדר. גם כאן, פעולות כאלו מרחיקות אותך מאיזון ולא מקרבות אותך אליו.

הנינוחות של ה-"עכשיו": דווקא תקופות של דאגה ואי ודאות, הן תקופות להתמקד בכאן ובעכשיו. מחשבות יתר על העתיד יפגעו באפשרות לנשום, לשהות ואפילו להנות קצת מנינוחות שיש ב"עכשיו", על אף שהוא מבלבל ומתעתע. הדבר נכון בעיקר במצבים כמו שאנו חווים כעת, משבר מתמשך של שבועות וחודשים שהיכולת שלנו לשלוט בו מצומצם ממילא.

עיסוק בתחומים אחרים: רבים מאיתנו מתמכרים בתקופות אלו לצריכת חדשות אינטנסיבית על אף שבמהדורות החדשות אין באמת הרבה חדש. גולשים ברשת בלי הפסקה? כדאי לנסות לשקוע גם לתכנים אחרים שאינם בתחום הקורונה כדי לאוורר קצת את הראש מרעשי החדשות היומיומיות.

זיהוי ערכי הליבה שלי: בתקופות של דאגה וחוסר ודאות, קיימת סכנה לאבדן עמוד השדרה המרכזי שלנו, ערכי הליבה שעל בסיסם אנו חיים. זאת כתוצאה מתחושות של פורקן וצורך בהישרדות. כדי להימנע מאבדן כזה, חשוב שנזכיר לעצמנו מהם הערכים שהכי חשובים לנו ושעליהם לא נתפשר, גם אם הדברים ילכו וידרדרו מסביבנו. הכינו לעצמכם (וכך תזכירו לעצמכם) רשימה של 10 ערכים מרכזיים שעל בסיסם אתם חיים. במצבים של קבלת החלטות, כדאי לנו לבדוק עם עצמנו, שלמרות החרדה, לא זנחנו את מה שחשוב לנו באמת בחיים.

שבת שלום ומבורך!