סופשבוע מס' 11 כ"ז בחשוון תשפ"ה, 28 בנובמבר 2024
כמעט שבת שלום לכולם,
ביום רביעי בערב הורגש מתח באוויר סביב השאלה האם כבר "מחר" (יום ה') נחזור ללמידה מלאה בביה"ס? צוות המורים נערך להודעה על חזרה מלאה מיידית, אך לקראת השעה 21:00 התקבלה ההודעה שגם את השבוע הזה נסיים בלמידה היברידית המשלבת למידה בזום ולמידה פיזית בביה"ס.
אנו בפתחו של חודש דצמבר ועל אף התכונה הרבה סביב החזרה לביה"ס, עם כל המשתמע מכך, קרי לוח המבחנים, פעילויות חברתיות, טיולים שנתיים וכמובן בחינות הבגרות, ברור לכולנו כי חלק ניכר משנת הלימודים תשפ"ה חלף עבר ונכון לעכשיו איננו יכולים להעריך בדיוק, מהן השפעות המצב של תלמידינו. ועלינו.
הנחת העבודה שלנו בספטמבר עם ההודעה על מעבר ללמידה מרחוק בשל המצב הייתה שעל מנת שלא לשחוק את התלמידים ולתחזק אותם במצב רגשי סביר, עלינו לפעול בצורה קצת אחרת, שאינה קיום מערכת השעות הרגילה, ופשוט מתקיימת בזום. אני עדיין מאמינה כי החלטה זו הייתה נכונה. נכון כי משמעות הדבר היא ש"למדו" פחות, אבל כנראה שמה שיישאר לתלמידינו מהלמידה בזום בפורמט העבודה שבחרנו, הוא יותר ממה שהיה נשאר לו היינו דורשים מהם החל מהיום הראשון להתיישב מול המסך לאורך כל שעות היום.
כזכור, לאחר חופשת סוכות, התחלנו בהפעלת למידה היברידית כך שכל תלמידי ביה"ס מכל השכבות הגיעו בכל שבוע ליום או יומיים של למידה פיזית בביה"ס. גם במערכת השעות ששובצה לימי הלימוד בביה"ס נתנו מקום למפגש הבינאישי, תלמיד-תלמיד, תלמיד-מורה ושילבנו ככל שניתן במסגרת ההגבלות, פעילויות חברתיות גם על חשבון "הספק החומר". במפגשים הפיזיים שלנו עם התלמידים בביה"ס, הם נראים מחויכים, שמחים להגיע לכאן, להיפגש עם החברים ואפילו עם אנשי הצוות. התלמידים מביעים בבירור את רצונם לחזור ללמידה פיזית בביה"ס, ויודעים לדבר ולהסביר את הקושי בלמידה בזום: "זה סבל בזום, אני לא זוכר כלום ממה שמדברים שם". דוגמה אחת לדברים שנאמרו לי ע"י תלמיד כיתה י'. יכולת זו של תלמידינו לבטא את עצמם ולהביע את הקשיים שהם חווים היא ההוכחה כי לתלמידינו החוסן להתמודד עם המצב. עלינו להמשיך ולפתח חוסן זה. אנחנו עובדים בזה. בהנחה כי כבר ביום א' נחזור ללמידה פיזית מלאה בביה"ס אני אופטימית כי נצליח להחזיר את התלמידים "לעצמם" במהירות יחסית.
אגי'ליות או בעברית זמישות (הלחם של זריזות וגמישות) היא אחת ממיומנויות המאה ה-21. לבעלי מיומנות זו יש יכולת התאמה מהירה לנסיבות משתנות. אינספור פעמים דיברנו על הצורך והיכולת להתאים עצמנו במהירות למציאות שבה הקבוע היחיד הוא השינוי.
השבוע הודענו לתלמידי י"א והוריהם כי אנו נאלצים לוותר על שבוע הגדנ"ע לטובת בחינת בגרות החורף בלשון שנקבעה על מועד הגדנ"ע שלנו. היה לנו ברור עד כמה חשוב לתלמידים לצאת לגדנ"ע והבטחנו לתלמידים ולהוריהם כי נעשה הכל על מנת שייצאו. וכך יזמנו הצעה לצאת לגדנ"ע על חשבון חופשת חנוכה. לשמחתנו הרבה גם התלמידים וגם הצוות הפגינו אג'יליות, (גמישות והתאמה במהירות למציאות המשתנה) ובתאריך 28.12.24 תצא שכבת י"א לגדנ"ע!
ובמיוחד היום על רקע ההסכם להפקת הלחימה, אנו זוכרים את החטופים השבויים שעדיין נמצאים בגיהנום העזתי. לא מתרגלים. מי ייתן ויחזרו הביתה במהירה. אמן!
בתקווה שאכן כבר ביום א' נחזור ללמידה מלאה בביה"ס. אמן.
שלכם תמיד,
שרה עובד - מנהלת ביה"ס
מזל טוב לילידי השבוע
30.11 - ע'דיר עטאללה
30.11 - נהוראי הראל
04.12 - אלדר גלאור
05.12 - שירן בר אור חכם
שכבה ז'
מעיין ק.
אלדר ע.
ירין ז.
אריאל ק.
ורוניקה מ.
רפאל ג.
שכבה ח'
אסף ג.
מאיה ח.
אורטל ק.
אלחנדרו א.
עידן מ.
יונתן ג.
שכבה ט'
ניק ט.
רינה ב.
תהל ו.
מריה פ.
שכבה י'
הראל י.
כרמל ל.
אליעד ד.
מעין מ.
נתן א.
מוריאל ל.
שכבה י"א
דניאל ג.
מרינה א.
ליאל ח.
הודיה ב.
שכבה י"ב
שראל נ.
גל ל.
ניר ב.
אולגה ג.
שחף ל.
י"ג - מכללה
יובל א.
מה היה לנו השבוע?

תכנית הכשרה – תיקון סלולר
כתבה: ענבר אבידור – מנהלת החטיבה העליונה בשבוע הבא תצא לדרך תכנית הכשרה לתיקון סלולר לתלמידי כיתות החינוך המיוחד בחט”ע. את התכנית יזמה וקידמה שותפתנו

נוירופדגוגיה – חשיפה למורים
כתבה: נורית ברנע – מורה למדעי הבריאות והרפואה בישיבת הצוות הכללית שהתקיימה השבוע הצגנו בפני המורים את מה שלמדנו ועשינו עד כה. במהלך הלמידה אנחנו,

פלייבק ואומנות לתלמידי ט’6
כתבה: מירית שלי – רכזת שכבה ט’ ביום שלישי הגיעו תלמידי כיתה ט’6 לבית הספר לפעילות מגבשת, יצירתית ומהנה במיוחד. התלמידים והתלמידות השתתפו בסדנת פלייבק

רגע לפני גיוס – סדנה לתלמידי י”ב
כתב: אבין בן שושן – רכז הכנה לצה”ל ביום שלישי 26/11/24 התקיימה סדנת “רגע לפני גיוס” לתלמידי שכבה י”ב. בסדנה זו התקיים מפגש בין

סדנת יום המא”ה לתלמידי שכבה י”א
כתב: אבי בן שושן – רכז הכנה לצה”ל בימים שלישי ורביעי 26-27/11/23 התקיימה סדנת הכנה ליום המא”ה (מיון איתור והתאמה) לתלמידי שכבה י”א ע”י חברת “צעד קדימה“.

דור האלכוהול
כתבה: גלי כהן – רכזת מעורבות חברתית-ערכית בחט”ע לקראת השנה האזרחית החדשה, פתחנו השבוע את חודש “ובחרת בחיים”. תלמידי שכבה י’ שמעו הרצאה מעניינת וחשובה
פעילויות מתוכננות לשבוע הקרוב
01.12.24-05.12.24
(בהנחה שנחזור לפעילות מלאה)
יום ראשון 01.12.24
שיעור 2 – תדרוך לטיול השנתי, שכבת ט', אמפי שקד
יום שני 02.12.24
טיול שנתי שכבת י"ב
שיעור 4 - חשיפת תכנית אודיסאה לתלמידים מצטיינים – ח'4 (זום)
יום שלישי 03.12.24
טיול שנתי שכבת י"ב
ש' 4-5 חידון התנ"ך חדר מחשב1
יום רביעי 04.12.24
טיול שנתי שכבת י"ב
יום חמישי 05.12.24
טיול שנתי שכבת י"ב
שיעורים 3-4 סינמה דרייב, שכבת י"א, אולם אלון
13:30 ואילך ספיד דייטס
ולסיום:
למה קוראים ל"בלאק פריידיי" בשם זה?
יום שלישי השחור היה כינוי למפולת גדולה בבורסה, ויום חמישי השחור משויך לימים של הפצצות זכורות לשמצה; אז איך דווקא יום שישי השחור הפך לשם נרדף לשפע ונהנתנות? שירות כלכליסט18:4023.11.17
יום שני השחור היה כינויו של יום מכירת החיסול שקדם למשבר הכלכלי של 1929, יום שלישי השחור היה כינוי למפולת גדולה אף יותר בבורסה שאירעה ב-1987.
יום רביעי השחור היה כינויו של היום ב-1992 שבו נאלצה ממשלת בריטניה להוציא את הפאונד החבוט משוק סחר המטבע האירופי. ויום חמישי השחור שימש ככינוי לימים של מפלות ספורטיביות, הפצצות זכורות לשמצה, ושריפות יער ענקיות.
אז איך זה שהמושג "יום שישי השחור" - ה-Black Friday - מסמל כמעט בכל העולם את השפע המסחרי הנהנתני, את המבצעים המטורפים ואת הרווחים הגדולים - ביום שבו אנשים יוצאים לעשות קניות לחגים?
לא תמיד זו הייתה משמעות המושג. הניו יורק טיימס השתמש לראשונה במונח יום שישי השחור במאמר שפורסם ב-1870, כדי להתייחס ליום קריסת שוק הזהב שנה קודם לכן.
בן צימר, מנהל אתר Vocabulary.com אשר חקר את המונח וכתב עליו, טוען שכינויו של יום הקניות הזה, ביום שאחרי חג ההודיה, הופיע לראשונה בשנות ה-60 בפילדלפיה, וגם אז, ההקשר לא היה חיובי.
המשטרה המקומית החלה לקרוא ליום הזה יום שישי השחור כיוון שהיה עליהם להתמודד עם עומסי תנועה קשים ובעיות נוספות שנוצרו עקב נחילי הקונים שעשו דרכם לחנויות. כפי שניתן להניח, המושג הזה לא נעם לאוזני בעלי החנויות. לכן הם ניסו, לפי צימר, לתת ליום הזה שם חיובי יותר – יום שישי הגדול.
הביטוי החיובי לא תפס, אבל בסופו של דבר הקמעונאים – בפילדלפיה ובמקומות אחרים – מצאו חיבור משלהם למונח: היום שבו בספרי המכירות של בעלי החנויות נכתבות הרבה יותר שורות בדיו שחור - שמסמל רווח, מאשר שורות בדיו אדום - שמסמל הפסד.
רוב הצרכנים ודאי לא מכירים את הסיפור הזה, והוא גם לא מעניין אותם. כל מה שמשנה להם זה המבצעים.
המיתוג מחדש של יום שישי השחור היה מוצלח עד כדי כך שמוכרים רבים ניסו לפרוס את הטירוף על פני כמה ימים - עם הפיכת עונת הקניות לחגים ליותר ויותר תחרותית.
ב-2005 הוצג Cyber Monday בתור יום שבו חנויות מקוונות מציעות מבצעים גדולים. ב-2010 אמריקן אקספרס השיק את "יום שבת של העסקים הקטנים" כדי לעודד אנשים לקנות בבתי עסק עצמאיים מקומיים ביום שלאחר בלאק פריידי. נעשה גם ניסיון לקרוא ליום שלפי יום שישי השחור יום חמישי האפור או החום, אבל בשביל רוב האמריקאים, היום הזה תמיד ימשיך להיקרא "חג ההודיה".
ובגרסת סרטון קצרה של 3 דקות:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpwCI1hZmLw