סופשבוע מס' 15 כ"ו בטבת תשפ"ב, 30 בדצמבר 2021
כמעט שבת שלום לכולם,
גם השבוע אבקש לפתוח את המידעון בזרקור על יום שיא בית ספרי שהתקיים בביה"ס בשבוע שעבר במסגרת שבוע השפה העברית:
כידוע בימי ג', ימי פל"א, אנו פועלים לקידום למידה אחרת בביה"ס, אם במסגרת פעילות חברתית קהילתית, למידה רגשית, או תגבורים לימודיים במסגרת מקצועות הלימוד השונים בהרכבי כיתות משתנים או במרחבי למידה וזמן מתחלפים. כמו כן, בימי ג', לא פעם אנו מעמידים לשירות הפדגוגיה הבית ספרית את מסגרת המעורבות החברתית קהילתית.
על מנת להוציא לפועל יום פל"א נדרשים חשיבת עומק, יצירתיות, קבלת אחריות, אכפתיות ושותפים לדרך. הרבה יותר קל לקיים מערכת שעות "מסורתית" של שיעור רודף שיעור כל 45 דקות, אך כיום ברור יותר (גם לסקפטים שבינינו) כי על מנת לקדם למידה בכלל ולמידה חדשנית בפרט בעידן בו אנו חיים, נדרשת חשיבה אחרת ועשייה אחרת. ואנו מתנסים בכך, מתקנים תוך כדי תנועה ולומדים כל העת.
אז מה היה לנו ביום בשפה העברית? 29 תחנות הפעלה בנושא השפה העברית. את התחנות הפעילו כשמונים תלמידים, ללא מורה מלווה בכיתה (לרוב), בשישה סבבים בכל שכבות ביה"ס (כלומר התלמידים לימדו/הדריכו במשך שישה שיעורים ברצף). את הפעילויות יצרו התלמידים. צוות עברית ליווה את התלמידים והנחה אותם. התלמידים קיבלו מהמורים את הרעיון להפעלות ומשם התלמידים פעלו באופן עצמאי.
מלבד צוות עברית, השתתפו ביום זה גם חברי צוות היסטוריה, שסייעו בשילוב הפן ההיסטורי של "מלחמת השפות" בתחנה שנקראה "מה בין מלחמה לשפה".
אז מה היה לנו ביום זה? כל מה שאנו שואפים אליו כשחושבים על למידה בעתיד:
- יוזמת מורים – לעצם קיום היום וחשיבה על אופן קיומו
- שיתוף פעולה בין צוותים (עברית והיסטוריה)
- תלמידים עצמאים, יוצרים פעילויות ומעבירים אותן
- תלמידים מלמדים תלמידים
- המורה כמנטור ומדריך
- שיתוף פעולה, יצירתיות ,איכפתיות, למידת עמיתים, אחריות אישית וקבוצתית, למידה אחרת.
שאלנו את התלמידים איך הרגישו ביום זה. מעבירה אליכם חלק מהתגובות:
תלמידת כיתה ז': בעיני היום היה ממש מוצלח מכל הבחינות והיה לכיתה ממש כיף! ההדרכה של התלמידים הייתה מעולה הם צחקו איתנו ועזרו לנו בפעילויות. היה ממש כיף נהנינו מכל רגע והכי חשוב למדנו דברים חדשים!!!
תלמיד כיתה ח': נהניתי מאוד ביום שפה העברית. הקבוצה שהייתי בה הייתה מגובשת וזה עזר לנו להצליח במשימה אני חושב שההדרכה של התלמיד לא כל כך עזרה לי, אלא הסתדרתי גם בלי שהם ידריכו.
תלמיד ט': לפי דעתי היום כן היה מוצלח ולמדתי בו דברים חדשים וכן היה יותר כיף שבמקום ללמוד יותר שיחקנו ועשינו את הלמידה בדרך יותר חווייתית. אהבתי את הקונספט שתלמידים מציגים כי זה יותר כיף שמרגישים שאפשר לדבר ולשחק יותר בחופשיות.
אני אשמח להוסיף שאני אשמח אם בעתיד ימשיכו עם הקטע של הפעילויות החווייתיות ושהתלמידים יעבירו אותן.
תלמיד כיתה י': התלמידים שהדריכו השתדלו, אך לא תמיד היה שיתוף פעולה.
תלמידת כיתה י"א: היו בעיות עם הזמנים או שפשוט לא ידענו מה לעשות ולפעמים באו כיתות רק עם 3 ילדים וזה איבד עניין.
היה ממש כיף להדריך (הייתי עם שני בנים תלמידי י') עזרנו אחד לשנייה ושיתפנו פעולה. אני חושבת שזה אחלה רעיון לתת לקבוצות גילאים שונות להדריך יחד ולא רק עם השכבה שלי.
תובנות מתלמידי י"ב:
מגוון התחנות היה מעולה. היה כיף ומצחיק היה מעולה שסמכו עלינו לעבור בתחנות לבד ולהוביל. חבל שלא נתנו גם לנו להפעיל תחנה. אהבנו מאוד - משחקים נחמדים חלק מהמשחקים לא היו מותאמים לנו אלא לתלמידי חט"ב וסיימנו את התחנה תוך 2 דק. הקבוצות היו קטנות כי הנוכחות הייתה דלילה אצלנו בכיתה.
אנו מקשיבים לקולות. שומעים את המשוב לשימור ואת המשוב לשיפור ומתקנים. ברור ומובן המשוב של תלמידי החט"ע שמורגלים יותר ללמידה "מסורתית" ו"ריצה" לבגרות, ובכל זאת חשוב שגם הם יתנסו בלמידה אחרת. וגם אלו שביקרו את הפעילות מבין תלמיד החט"ע, כשגילו מוטיבציה להשתתף, למדו ולא פעם התקשו בפתרון המשימות.
בהזדמנות זו אבקש להודות לכל האנשים הטובים שתרמו להצלחת היום: צוות עברית והרכזות אריס ברנץ ברבי ודבורה גל, צוות היסטוריה והרכזת איריס כהן, נורית ברנע, ענבר אבידור, יפעת קבסה, אורלי עסיס, ריקי גריידי, וכמובן שמונים התלמידים שהפעילו את התחנות.
ולסיום, רגע לפני סיום השנה האזרחית, אבקש לברך את החוגגים את נובי גוד ובכלל כל החוגגים את סיום השנה האזרחית. שמרו על עצמכם ובעיקר על הילדים בסופ"ש זה.
שלכם תמיד,
שרה עובד
מזל טוב לילידי השבוע
1.1 - טל ינוביצקי
1.1 - עינת עוזיאל
3.1 - עדי אלון
4.1 - תייסיר נעים
5.1 - דבורה גל
שכבה ז'
רמי ד.
אנה פ.
אביב מ.
שכבה ח'
דיויד פ.
נריה ב.
ברק א.
דניאל ק.
דנילו ד.
עמית ב.
אדם פ.
אריק ר.
שכבה ט'
ליאם ש.
ראם א.
פבל פ.
זלטה ל.
תהל כ.
שכבה י'
אופק א.
רום מ.
שכבה י"א
שי פ
משה פ.
נועם פ.
קרן א.
דניאל א.
זיו י.
שכבה י"ב
גאיה י.
דוד מ.
תומר ג.
חן ש.
מה היה לנו השבוע?

שבוע “ובחרת בחיים”
כתבה: ענבר אבידור – רכזת חינוך חברתי-ערכי חט”ע השבוע עסקנו בבית הספר בנושא מניעת התמכרויות בשבוע, שכותרתו “ובחרת בחיים”, מתוך תפישה כי העלאת מודעות לסכנות

החברה המודרנית ותרבות הצריכה
כתבה: שולה רוזן – רכזת שכבה ח’ יניב שגיא הגיע לדבר עם תלמידי שכבה ח’ בנושא החברה המודרנית ותרבות הצריכה. ההרצאה ארכה כשעה וחצי ובמהלכה

קבלת החלטות
כתבה: רבקה לזרוביץ’ – רכזת שכבה ט’, רכזת ספרות חט”ב במסגרת שבוע “ובחרת החיים” שמעו תלמידי שכבת ט’ את הרצאתו של איתי מלר, שעסקה בסכנות

הסיפור העממי בשכבה ז’
כתבה: רבקה לזרוביץ’ – רכזת ספרות חט”ב, רכזת שכבה ט’ השבוע סיכמו תלמידי שכבת ז’ את נושא הסיפור העממי במגוון נרחב של פרויקטים הכולל דגמים,

פה לומדים אחרת
כתבה: יפעת קבסה – רכזת חינוך חברתי-ערכי חט”ב, מורה לתנ”ך “פה לומדים אחרת” זו מזמן אינה סיסמה בבית הספר. השבוע, ביום שלישי למדו תלמידי כיתה
פעילויות מתוכננות לשבוע הקרוב
7.1.2022 – 2.1.2022
יום ראשון 2.1.2022
שנה אזרחית חדשה
יום שני 3.1.2022
שעות 14:00-16:00 ישיבת מחנכי ט' – מיפוי אגף שחר חדר פל"א
החל משעה 15:00 מועד ב' ושיפור ציון
יום שלישי 4.1.2002
כיתות ט' 2,8 יום שדה
יום פל"א
שיעורים 2-6 שכבה י' קורס עזרה ראשונה
החל משעה 12:00 מועד ב' ושיפור ציון
יום רביעי 5.1.2022
כיתה ט-5 יום שדה
שיעורים 2-6 שכבה י' קורס עזרה ראשונה
יום חמישי 6.1.2022
כיתה ח-4 יום שדה
שיעור 3 – חצי שכבה ט' "אני והמסלול" מתנ"ס מגדים
שיעור 5 – חצי שכבה ט' "אני והמסלול" מתנ"ס מגדים
שיעור 6 – שכבה יא' חשיפה למסע פולין – מתנ"ס מגדים
החל משעה 15:00 מועד ב' ושיפור ציון
ולסיום:
בימים בהם לא ניתן להפחית בחשיבות ההתחסנות על מנת לעצור את המגיפה, חשוב להבין את ההבדל בין חיסון לבוסטר. כתבה מעניינת בנושא. אחרי הכתבה, מתווה הבדיקות והבידודים המעודכן ל30.12.2021.
מהו ההבדל בין חיסון לבוסטר?